Spar penge på energiforbruget ved at fornye hjemmets varmekilde

Drømmer du om at optimere energiforbruget i dit hus? Nogle boliger er både sværere og dyrere at opvarme end andre, men uanset hvor svært det er at opvarme boligen, så vil de fleste husejere formentligt gerne spare penge på varmeudgifter. Med en varmepumpe kan du slå to fluer med et smæk, du sparer nemlig både penge på varmeregningen, og så passer du på miljøet. 

Energioptimering er en miljøvenlig løsning

Energioptimering er ikke kun godt for pengepungen, det er også godt for miljøet. Varmeudgifter er en af de forbrugsposter, rigtig mange bruger mange penge på. I de kolde vintermåneder er det svært at undgå udgifter til varme, men i stedet for at spare på varmen for at spare på udgifterne, så kan du med en varmepumpe skrue op for varmen og ned for udgifterne.

En varmepumpe udnytter den energi, som allerede findes i jorden eller i luften til at skabe både varme og varmt vand i din bolig. Varmepumpen fungerer ved at den omdanner naturens energikilder til varme, og derved omdanner den allerede eksisterende energi til ny energi. En varmepumpe har været under kritik for ikke at være fuldstændig CO2-neutral, da den skal kobles til en strømkilde, men i og med at den producerer fire gange mere energi, end den benytter, kan den siges at være enormt energioptimerende og miljøvenlig.

Der findes forskellige typer af varmepumper, og derudover findes der mange forskellige modeller af de tre typer varmepumper, hvilket kan gøre det en smule uoverskueligt at vælge den rette varmepumpe. Heldigvis findes der en guide, der kan gøre det lettere for dig at vælge den rette varmepumpe. Der er nemlig forskel på, hvilken type varmepumpe der egner sig bedst til forskellige type boliger. Det kan du læse meget mere om her: https://varmepumpe-guide.dk/.

Du kan finde en onlineberegner, der kan udregne din årlige besparelse for dig ved at søge på “varmepumpe beregner” på Google. Dermed får du et overblik over, hvor mange penge du kan spare årligt, og du vil formentligt blive overrasket over, hvor meget du rent faktisk kan spare, hvis du har en ældre energiløsning.

Montering og vedligeholdelse af varmepumpe

Når du har fundet den varmepumpe, der egner sig bedst til din bolig, så ser det selvfølgelig afgørende, at varmepumpen bliver monteret korrekt. Selv at installere og montere en varmepumpe er ikke noget, man bør rode sig ud i, hvis man ingen kendskab har til VVS eller andet håndværk.

Heldigvis er det ingen sag at finde en VVS med hjælp fra FindEnVVS.dk. Bor du f.eks. i eller omkring Århus, så kan FindEnVVS hjælpe dig med at finde en VVS tæt på dig. En google søgning på “vvs i århus” giver formentligt mange resultater, og derfor kan man hurtigt blive snydt af, at nogle rangerer højere på google end andre. Med FindEnVVS får du vist alle VVS’er i området nær dig, det gør det nemmere at kontakte de forskellige for et tilbud på montering af din varmepumpe.

Med FindEnVVS’s hjælp kan du altid finde en VVS, der kan hjælpe dig med at løse VVS-opgaver, uanset hvilken tid på døgnet, du har brug for det.