Skal du flytte sammen med din kæreste?

I de fleste parforhold går det sådan, at efterhånden som forholdet udvikler sig, vil man finde et fælles sted at bo. Er du kommet til dette punkt i dit liv, er der visse overvejelser, som du bør gøre dig. Skal I for eksempel finde et helt nyt sted eller flytte sammen i en af jeres boliger?

Valget af bolig

Når I skal vælge hvilken bolig, der skal blive jeres fælles hjem, er der naturligvis flere ting, som I bør overveje. Bor I langt fra hinanden, kan det eksempelvis være værd at tage i betragtning, hvordan boligerne ligger i forhold til jeres respektive arbejdspladser.

Derudover indgår der naturligvis også et spørgsmål om plads. Hvis I begge har været vant til at bo alene, kan det være, at I har lyst til at finde en bolig, hvor I kan boltre jer på lidt flere kvadratmeter.

Kompromis er vejen frem

Skal du flytte sammen med en kæreste, kan du sandsynligvis ikke undgå, at der er visse punkter, hvor I er uenige. I stedet for at lade dette skabe splid mellem jer, er det en god idé helt fra starten af at blive opmærksomme på, at man bliver nødt til at indgå mange kompromisser.

En sammenflytning bør ikke ødelægge relationen mellem jer, og derfor bør I være opmærksomme på at bevare romantikken. Dette kan I for eksempel gøre ved at give en fin valentingsgave til hinanden. Der er nemlig ikke lang tid til, at den 14. februar.

Hvilke møbler må komme med?

Når du skal flytte sammen med en anden person, er det klart, at visse møbler sagtens kan rykke med ind i det nye hjem. Har I været vant til at bo hver for sig er problemet blot, at I sandsynligvis har to af alle møbler.

For eksempel har I garanteret to sofaer, to spiseborde og to senge. I visse tilfælde er det ikke svært at finde ud af, hvilke møbler det er mest praktisk at beholde. Dog bør I huske på, at selvom nogle møbler er gamle og slidte, kan de have meget stor affektionsværdi for den modsatte part.

Afstem forventningerne

Selvom I kender hinanden godt, er der visse ting, som man først opdager, når man flytter sammen. Derfor kan det være en god idé at afstemme hvilke forventninger I har til hinanden. For nogle par blive de huslige gøremål nemlig store diskussionsemner.

Derfor kan det være smart fra starten af at afgøre, hvad man forventer af den anden part. Er der eksempelvis en bestemt dag, som du plejer at gøre rent på, eller har du det bedst med at tage al opvask, inden du går i seng? Hvis du siger din mening (og lytter til din partners) bliver det lettere at finde fælles fodslag.