Sæt gang i amorinerne (igen)

ANNONCE

Er der gået hverdag og trummerum i forholdet? Vi ved alle, at forelskelsen ikke varer ved for evigt, at den er noget der kommer og går. Et forhold er noget, der skal passes, plejes og holdes ved lige. Uanset hvor forelskede man var de første måneder, hvor godt, man passer sammen, og hvordan forelskelsen bliver ved med at vende tilbage i intense perioder, kommer det perfekte forhold sjældent af sig selv.

Når vanerne og den monotone hverdag synes at have taget over og lagt en dæmper på forelskelsens rus og de store følelser, kan man enten (med irritation og frustration) vente på at kærligheden, forelskelsen, fascinationen af og lysten til den anden kommer tilbage. Eller man kan gøre noget aktivt! Hverdagen er ikke til at komme uden om, men man kan tage et kritisk blik på den og overveje, hvilken hverdag, man ønsker sig.

En fælles hobby

Er jeres eneste fælles fritidsinteresse efterhånden et par daglige aftentimer foran tv’et eller pc’en, en tur til svigerforældrene eller en middag på restaurant i ny og næ, kan I overveje, om det er her forandringen skal til. Overvej at begynde at lave nogle helt andre eller endnu flere ting sammen – noget, hvor I sammen oplever noget spændende, lærer noget nyt og på den måde er fælles om et projekt, hvor I ser jer selv såvel som den anden udvikle sig.

Det kan være alt fra at blive del af en læseklub, mad- eller sprogkursus, at tage i teateret, til koncert, på museer eller små udflugter, som I selv arrangerer eller tilmelder jer. Det kunne også være at begynde at gå til en sport en gang eller to om ugen – enten en tomandssport som badminton, tennis, eller begynde at løbe eller danse sammen. Det vigtigste er, at I kommer ud af jeres sædvanlige kontekst, jeres vanlige rammer og skaber et nyt, fælles rum, hvor I kan opleve nye eller glemte sider af hinanden.

Glem ikke den frække tosomhed

Nærheden, der opstår ved sex, er naturligvis helt essentiel for et forhold. Desværre kan den usexede, stressede og travle hverdag tage energien, tiden og lysten fra mange par. Når dagen går med almindelige, vanlige gøremål bliver ens partner til tider reduceret til en selvfølgelig del af hverdagen – og man risikerer at glemme, hvad det er, der er så særligt og fantastisk ved ham eller hende.

Her skal der ofte nogle løsslupne, aktive initiativer til for (atter) at sætte gang i sexlivet og erotikken. Sørg for at have kropskontakt med små berøringer, kys, nus og holden hånd i løbet af dagen. Herved udskilles blandt andet tillidshormonet oxytocin, der gør dig glad, afslappet og giver dig en følelse af ømhed for andre. Skriv eventuelt frække beskeder til hinanden, så I bygger en lyst op i løbet af dagen. I soveværelset (eller hvor I foretrækker at have sex) kan I eventuelt supplere og forny sexlivet med legetøj – det kunne være en vibrator, buttplug, en gagball eller sexgynge, der ikke kræver meget at integrere i sexakten. Tag en tur i en sexbutik sammen eller kig på nettet og snak om, hvad I har lyst til. På den måde kan der også dukke pirrende, endnu uudforskede sider op af hinanden og jeres forhold.