Sådan undgår du madspild: måltidskasser og indkøbslister

Klima og miljø er på alles læber både her i landet og i resten af verden. Klimaet gennemgår i disse år en bekymrende krise, og vi bærer alle et fælles ansvar for at lede klimaet og naturen på rette vej igen. Men hvordan foretager man egentlig forandringer i sin værdi der er mere miljøvenlige?

Hvad og hvordan du køber ind kan have stor betydning for den grønne omstilling, og madspild er en stor synder når det kommer til klimaets uønskede forandringer.

Planlæg dig ud af madspild

I en travl hverdag kan det være svært at få tid til grundig planlægning af indkøb og måltider. Indkøb bliver ofte en ting der bare skal overstås, og i den forbindelse ryger der tit ting ned i kurven, som man egentlig ikke har brug for.

I stedet for at udsætte sig selv for unødig stress med indkøb og samtidig risikere at halvdelen af indkøbet bliver smidt ud efter et par dage, så kan man vælge at få bragt sunde og næringsrige måltidskasser til døren. Med en måltidskasse får man de ingredienser man har brug for til dagens måltid, og man undgår derved unødige mængder, som man får svært ved at bruge inden det er for sent.

Lav en liste inden indkøb

Udover måltidskasserne, så kan en indkøbsliste også være en brugbart værktøj i kampen mod madspild.

Ved at danne sig et overblik over hvad man egentlig har brug for, og hvor meget af det man kan nå at spise, undgår man et overfyldt køleskab, hvor halvdelen af inventaret havner i skraldespanden. En liste ved hånden er god, så man undgår uhensigtsmæssige impulskøb.