Rundtur i Danmark

Har du også lyst til at have en ferie, hvor der sker noget? Det er altid sjovt at have nogle gode og spændende oplevelser at kunne huske på, men mange af os føler måske, at budgettet holder os lidt tilbage. Men vi behøver slet ikke at tage på eksotiske rejser til udlandet for at få en eventyrlig ferie.

Find dine destinationer

Få en oplevelsesrig ferie ved at rejse rundt i Danmark. Det kræver ingen dyre flybilletter, og gør det meget mere overskueligt at planlægge. Et godt sted at starte er ved at udvælge de destinationer, man gerne vil forbi på turen. Skal det være byer eller naturområder eller måske en blanding? Og hvor lang tid vil du rejse? Nogle steder er der meget at se, og derfor er det måske en god idé at afsætte flere dage per destination, så man også har tid til at slappe af.

Danmark byder på mange små byer, men også flere af større størrelse, hvor der både er meget at opleve i form af historie, kultur, kunst, mad og shopping. Her er det for eksempel oplagt at sørge for at lave et stop ved Aarhus. Byen på den jyske østkyst har meget at byde på og som både landets andenstørste by samt en af de ældste byer i landet, er der rigtig meget at lære og opleve. Hvis du gerne vil være godt forberedt, kan du bruge lidt tid på at sætte din ind i mulighederne, så du kan se Aarhus fra alle byens bedste sider.

Planlæg din transport

En ting, der er god at tænke over, inden du kommer for tæt på ferien er tranport. Har du en bil eller skal du bruge offentlig transport? Sørg for at undersøge, hvilke transportmuligheder, der er mellem de forskellige destinationer, du gerne vil besøge. Der er heldigvis mange gode muligheder for både bus og tog i mange dele af landet, så det er forholdsvist nemt at komme rundt.

Du kan overveje at tage vennerne med på turen og leje en bil sammen, eller I kan sammen tage toget rundt til de forskellige steder og bruge masser af tid på hygge og sjov i løbet af transporttiden.