Køb den bedste seng på afbetaling – og få en god søvn hver nat

ANNONCE

Det er utrolig vigtigt, at du altid får en god nattesøvn, da det har en stor indvirkning på dit helbred samt dagligdag. Dog kan det være en dyr fornøjelse, når du skal ud at have fat i den rette seng, men det er altså ikke et sted, hvor du må gå på kompromis. Har du ikke pengene til det lige nu og her, kan du overveje at købe en seng på afbetaling til soveværelset. På den måde kan du dele betalingen op i mindre bidder, så du faktisk får råd til den seng, du har brug for. Har du ikke den rigtige seng, kan det få negative konsekvenser, og nogle af dem får du ridset op her.

Kan være skadeligt for indlæringsevnen

Du skal have ca. otte timers søvn hver nat, og får du ikke det, kan det blandt andet påvirke din indlæringsevne, hvilket er kritisk i alle aldre. For det første vil for lidt søvn betyde, at du husker markant dårligere, og det går naturligvis ud over din skole eller dit arbejde. Det kan dog også koste noget på det sociale, hvor du kan glemme forskellige lejligheder. Endvidere vil din koncentrationsevne være markant nedsat. Det betyder, at du vil arbejde meget langsommere, mindre koncentreret og alt i alt producere et ringere produkt, end du kunne have gjort, hvis du havde fået din søvn. Så hvad enten du køber din seng på afbetaling eller ej, er det vigtigt, at du prioriterer din søvn.

Risikozonen for stress og depression

Mangler du søvn, vil der være overaktivitet i din hjerne, og det er ikke på en god måde. Den øgede hjerneaktivitet foregår nemlig i en del af hjernen, som hedder amygdala. Det er altså en hjernedel, der har til opgave at opfange negative signaler, hvorfor det kan resultere i mentale sygdomme – såsom stress og depression.

Risiko for overvægt samt livsstilssygdomme

Det er ikke kun mentale konsekvenser, der kan opstå ved for lidt søvn. Der er tilmed en række negative fysiske følger, som kan påvirke din tilværelse særdeles negativt. Du risikerer nemlig at blive overvægtig, eftersom din forbrænding bliver nedsat ved for lidt søvn. Samtidig bliver din appetit øget, hvilket er en ond cirkel, der hurtigt viser sig på vægten.

Endvidere kan for lidt søvn påvirke din krops evne til at regulere blodsukkeret, som kan resultere i livsstilssygdomme – såsom diabetes. Ydermere kan søvnmangel også øge risikoen for hjertekarsygdomme.

Nedsat immunforsvar

Får du for lidt søvn flere nætter i træk, vil dit immunforsvar i nogle tilfælde være nedsat markant, hvorfor du har lettere ved at få vira i kroppen, og det kan føre til forkølelse, influenza osv. Allerede efter seks nætters søvnmangel, kan man hos unge mennesker endda se en halvering af antistoffer mod sygdomme. Og det er altså ikke noget, som er umuligt at ændre på, da det blot kræver, at du går lidt tidligere i seng. Ja, det kan være træls, indtil du er blevet vant til det, men du skal huske på, at du gør din krop en stor tjeneste.

Find den bedste seng på afbetaling

At give en godt sjat penge for en ny seng kan være hårdt for din pengepung på den korte bane, men på lang sigt vil det kunne betale sig. Kun det bedste er godt nok, men har du ikke råd til at betale for det bedste i et hug, så frygt ej. Som vi har nævnt, kan du købe en seng på afbetaling, så du ikke belaster din økonomi, og alligevel får du muligheden for at få den bedste seng på markedet.

Du kan læse mere om senge på afbetaling hos https://senge-testeren.dk/seng-paa-afbetaling/, hvor du helt sikkert kan finde den helt rette seng for dig, som nok skal sikre den gode nattesøvn hver nat.