Forny hjemmet og træk det fra i årsregnskabet

ANNONCE

Måske kender du allerede reglen om håndværker-fradrag? Ellers så læs med her og bliv klogere på hvordan det fungerer, og hvad du kan bruge det til.

I 2011 blev boligjob-ordningen, måske bedre kendte som ”håndværkfradraget”, indført som en forsøgsordning i Danmark. En ordning der i perioden 2015-2017 blev brugt i mere end 1,4 millioner private årsopgørelse, og som derfor fra 2018 er blevet gjort til en permanent fradragsløsning.

Ordningen har til formål at bekæmpe sort og uorganiseret arbejde og deles op i henholdsvis håndværkerfradrag og servicefradrag. Ting som rengøringshjælp, børnepasning og sågar hundeluftning hører ind under servicefradrag. Hvis du bestiller en maler til at male din facade på huset, en tømrer til at bygge dig et plankeværk eller en gulvmand til at ligge fine fliser i køkkenet, kan det ligeledes trækkes fra og hører under kategorien håndværkfradrag. Det betyder i praksis, at du hvert år kan trække op til  6000 kroners arbejde fra i dit årsregnskab.

Du indberetter nemt og ligetil dine udgifter på Tast-selv Borger ved hjælp af dit personlige Nem-id. Momsafregning frister hedder næste gang d. 01.03. 2019, så husk at få alle dine udgifter noteret inden da.

Fordelen ved at bruge en legal håndværker, når du ønsker ting lavet eller fornyet i hjemmet, er at de er pålidelige og arbejder indenfor normale arbejdstider. Sort arbejdskraft vil typisk kun være tilgængelig efter fyraften eller i weekenden, hvilket sjældent er ret hensigtsmæssigt. Desuden laver du med en legal håndværker typisk en skriftlig kontrakt, det betyder, at du kan reklamere, hvis arbejdet ikke er udført fyldestgørende nok.

Hvis der er en kreativ og fingernem sjæl gemt i dig, så lad en håndværker om de store mere krævende fornyelser af hjemmet og prøv så selv kræfter med resten. Det kan sagtens være en weekendaktivitet at male stuen i en frisk farve, at sy nye gardiner eller sætte nye greb på køkkenskabene. Små ændringer der kan give rummet et helt nyt look.

Husk dog på at alt hvad der hedder el-installationer og vvs arbejde altid bør udføres af en faglært af sikkerhedsmæssige årsager.