Få installeret et jordvarmeanlæg til boligen – læs om fordelene her

ANNONCE

Hvordan varmer du din bolig op på nuværende tidspunkt? Er det elvarme, måske et olie- eller gasfyr? Hvis ja, gør du klogt i at læse med her, hvor vi går i dybden med en løsning, der kan hugge over halvdelen af din elregning af, ligesom du tilmed hjælper miljøet. Lyder det spændende, så kig med, hvor vi ser nærmere på fordelene ved jordvarmeanlæg. Vi ser også på, hvad et jordvarmeanlæg koster.

Enorme besparelser på din varmeudgift

Dette er nok afsnittet, du er mest interesseret i, fordi hvad kan du faktisk spare, og er det så vildt, som vi reklamerer med – ja, det er det. Har du på nuværende tidspunkt et olie- eller gasfyr, vil det være muligt at spare mellem 50-60 %, og det er penge, som pludselig kan bruges på noget lidt sjovere end en varmeregning.
Bruger du i stedet elvarme, vil der være en endnu større besparelse i vente, da det er muligt at reducere din varmeregning med op til 75 %, hvorfor der vil være frigivet endnu flere midler, som du og familien kan bruge på ferie, weekendture eller noget helt andet.

En miljørigtig løsning

Det er ikke kun din regning, der kan blive 50-70 % mindre, hvis du vælger et jordvarmeanlæg – det samme kan din CO2-udledning. Godt nok bruger jordvarmeanlægget strøm, når varmen fra jorden skal omdannes til energi. Dog bruger du kun en kilowatt strøm, hver gang der bliver genereret 3-3,5 kilowatt varme. Et jordvarmeanlæg anvender desuden den passive varme i jorden, hvilket for det første er gratis, men derudover er det en bæredygtig løsning. Derfor kan du med en sådan løsning spare 50-70% af din CO2-udledning, som vi har nævnt tidligere.

En langtidsinvestering med lavt vedligehold

Når først dit jordvarmeanlæg er installeret, er det yderst begrænset med vedligeholdelsen. Faktisk er der stort set ingenting, hvorfor du får frigivet noget tid, som du kan bruge på noget andet og mere spændende end rengøring eller påfyldning af dit gamle varmeanlæg. Endvidere er et jordvarmeanlæg en langtidsinvestering, da det vil holde i mange år frem. Ydermere vil det øge boligens værdi, da du nu har sikret dig selv og fremtidige købere en utrolig billig varmeregning.

Hvad er prisen på et jordvarmeanlæg?

Der er mange fordele ved denne løsning, som du kan læse ovenfor, men det er da heller ikke en helt billig løsning. Det koster nemlig 100.000-140.000 kroner for et jordvarmeanlæg, og det kan jo lyde svimlende højt, men du vil hurtigt få tjent pengene ind – og det er med renter, som kommer i form af besparelserne på dine varmeregninger, men også i form af boligens værdistigning.

Vil du læse mere om jordvarmeanlæg samt om prisen, så få et godt byggetilbud her. På siden går de yderligere i dybden med jordvarmeanlæg, og det er bestemt et sted, du skal tjekke ud, hvis du er blevet mere interesseret i denne løsning til din bolig.