5 tips til en pæn og velholdt bolig

ANNONCE

Oplever du tit rod og støvede hylder i boligen derhjemme? Det største ønske blandt mange er at have et rent og ordentligt hjem – både i dagligdagen og når gæsterne kommer på besøg. Dette kan dog tit blive til en udfordring, hvis familiemedlemmerne består af små og store sjæle, og hvis hverdagsprogrammet er stramt. Hvis dit energiniveau desuden er dalende grundet det kolde og mørke vintervejr, er der heldigvis gode råd på vej i det følgende, hvor du kan få fem tips til at holde boligen i pæn og ordentlig stand.

Sæt fokus på rengøring i dagligdagen

Selvom du på nuværende tidspunkt gør rent hver eneste søndag, kan du med fordel ændre lidt i dine vaner, så du i stedet for at rengøre hele boligen kan slappe af eller lave nogle sjove aktiviteter med hele familien om søndagen.

Hvis du sørger for at rengøre lidt af boligen hver eneste dag, bliver det desuden meget lettere at have tid til gæster om lørdagen. Du behøver ikke at bruge mere end en halv times tid på den daglige rengøring for at skabe et ryddeligt og pænt hjem.

Lad de professionelle udføre de tidskrævende opgaver

Når tiden er knap i hverdagene, og de næste tre weekender er fyldt med familiebesøg og diverse aktiviteter, kan du med fordel overveje at få fat på professionel hjælp til de tidskrævende opgaver. Vinduespudsning er og bliver en opgave, som tager flere timer, og det kan desuden være svært at få et ordentligt resultat at se, hvis solen vælger at dukke op.

Derfor gælder det om at finde et firma, der udfører vinduespudsning i dit lokalområde, så du kan slappe af på sofaen om lørdagen i stedet for at fare rundt med børsten udendørs.

Ryd op flere gange om dagen

Oprydningen er heller ikke en favorit iblandt mange, men for at have en pæn og velholdt bolig bliver du nødt til at sætte fokus på denne pligt i dagligdagen.

Efter vaskemaskinen har gjort tøjet rent, og tørretumbleren er færdig, gælder det derfor om at hænge tøjet op med det samme i stedet for at lade det ligge i kurven i et par timer samt lægge tøjet fra tumbleren sammen med det samme. Imens du laver aftensmad, er det ligeledes en fremragende idé at rydde diverse skåle af vejen og tømme opvaskemaskinen, så du kan have en stille og rolig aften, efter maden er spist.

Fiks små skader

Hvis malingen på væggene i børnenes værelser trænger til en kærlig hånd, eller hvis listen ude på badeværelset har fået diverse skrammer i løbet af årene, gælder det om at bruge tid på at ordne disse småskader.

For at have en velholdt bolig er det nemlig nødvendigt at kigge ordentligt efter i hver en krog – især hvis du har planer om at sælge boligen, når børnene bliver større. I stedet for at udsætte disse gøremål, er det en god idé at notere dem ned i kalenderen, så du får skaderne ordnet lidt efter lidt og byder det velholdte hjem velkommen.

Pak rodet væk

Den kolde vintertid indebærer masser af varmt tøj, vanter og halstørklæder, som nemt kan komme til at rode ude på gulvet i entréen. Hvis børnenes legesager desuden tit ligger diverse steder rundt omkring i hjemmet, er det på tide at finde på nogle gode opbevaringsløsninger. Placer eksempelvis en flot, flettet kurv ude i entréen eller baggangen, hvori alle kan lægge deres vanter og halstørklæder. Legesagerne kan samtidig gemmes væk i en spændende skattekiste inde på et af børnenes værelser eller i nogle fine kasser på et par hylder. Ved at finde på sjove opbevaringsløsninger vil børnene få større lyst til at rydde op, og du vil få det pæne og ryddelige hjem at se.