Personlig

Sådan bliver du model

Mange går og drømmer om at blive model, men hvad kræver det egentlig? Er det egentlig så glamourøst som det engang lyder? Har du selv et ønske om at blive model, så tøv ikke med at læse denne artikel igennem.

Du skal dog være opmærksom på, hvis du ønsker at blive model, at der kan være useriøse castere iblandt de professionelle, der lokker dig med en indbringende modelkarriere, selv om du ikke opfylder de krav og mål, der om end kræves af dig.

Brug derfor din sunde fornuft og undersøg nærmere det enkelte bureau inden du siger, ja til noget som helst. Virker det for mistænkeligt og for godt til at være sandt – er det ofte også det.

Vil du gerne være model, så gå i stedet til nogle af de etableret og kendte bureauer. Ikke via de billige annoncer, som du kan finde på internettet og i diverse aviser. Ydermere hvis du bliver bedt om, at betale et x beløb, før at du kan komme i stald hos dem, bør dine alarmklokker allerede ringe der og du bør ikke overføre dem nogle penge.

Er du egnet til at blive model, vil de store virksomheder også gerne have dig i deres favn. Et godt råd er, at lade være med at lade dig udnytte – selvom det kan være fristende i mange tilfælde.

saadan-bliver-du-model

Hvad kræver det at blive model

For at du kan blive model, vil det kræve, at du har den helt rigtige højde. Som udgangspunkt skal pigerne ofte være omkring 172-184 cm høje og drengene skal have en højde på 183-190 cm. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er et decideret krav og er du derfor en smule lavere end overstående, vil du stadig have en god chance for at blive model, hvis du til gengæld har en god udstråling eller personlighed.

Grunden til at modellerne skal have en vis højde er, at de fleste prøvekollektioner ofte bliver syet i disse mål. Derudover er det samtidig også pænest, hvis modellerne har nogenlunde den samme højde, når de er ude at gå modeshows eller får taget billeder.

Din alder kan også have en betydning for, om du egner dig til at blive model. De fleste kvinder starter allerede deres modelkarriere, når de er 14-15 år gamle, mens de fleste mandelige modeller, først starter som model i en alder af 18-25 år.

Det skyldes af den simple grund, at de mandelige modeller skal se lidt ældre ud, da langt de fleste mandelige forbrugere i dag er ældre. Selvom de mandelige modeller starter senere end de kvindelige modeller, vil de mandelige modeller også kunne arbejde som model imens de er fyldt 30 år, hvorimod de fleste kvindelige modeller har stoppet deres karriere der.

Samtidig er det vigtigt som model, at du er fotogen. Her er det ikke nok, kun at være fotogen fra en bestemt vinkel, men derimod fra alle sider og vinkler. Et modelbureau vil hurtigt kunne se, om du er fotogen eller ej. Det er ikke betragteligt nok, hvis du blot har en pæn side.

Fotografer og ikke mindst instruktører vil i løbet af din modelkarriere se mange forskellige varierende udtryk og følelser i billederne. Derfor skal dine billeder være gode, uanset hvilken vinkel de er taget i.

Artiklen blev leveret af ModeJagten.dk – som også har søster sites i både Sverige og Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *