Bolig Indretning Personlig

Personlige tips til indretning #1 – Stole

Når det kommer til indretningen, så kommer de bedste tips fra dem, som har haft en alt for lille lejlighed og alt for mange møbler. Så bliver man nemlig sat på prøve, og indretningen skiftes ofte hurtigst, da man altid kan gøre en lille ting bedre. Derfor ser vi i dette indlæg på mine egne personlige tips til, hvordan man skaber en flot indretning. Fokus er i første omgang på et specifikt møbel, nemlig stolen. Senere vil fokus forsætte på både specifikke møbler men ligeså specifikke situationer og rum.

Tips til indretningen

Herunder har jeg samlet en række tips og spørgsmål, som vil hjælpe dig på vej med, at udvælge og indrette med stole. Rigtig mange unge mennesker (her i blandt mig selv), har fået en stor passion for at indrette med stole, og der findes derfor flere og flere i de ”unge” hjem.

 

  1. Forsøg på forhånd at sammensætte en liste med farver, som allerede findes i rummet/boligen/lejligheden. Vælg stolene indenfor dette farvespektrum.
  2. Sammensætte klassiske danske designstol, med stole af no-name som f.eks. kan findes på loppemarkedet. En populær dansk designerstol er eks. Y stolen.
  3. Beslut på forhånd, om stolen skal gå i et med den eksisterende indretning eller stå ud i indretningen (f.eks. pga. farve, form etc.). Ofte kan både stole og lænestol nemt fås i former og farver, som er lidt ”ekstra”, som herved nemt står ud i indretningen.
  4. Hvor mange sidepladser skal rummet have som helhed, og hvor mange af disse skal tages af stole?
  5. Hvad skal ratio være af lænestole og stole? og er der tilfælde, hvor den klassiske stol, skal tage plads i krogen som lænestol?
  6. Skal rummet indeholde en hyggekrog, og skal der være stole i denne?
  7. Hvor mange stole skal der være i rummet totalt? Prøv f.eks. at gå efter et skævt antal, hvis du ikke har en helt snorlige indretning.

 

Dette var blot en række af de tips og spørgsmål, som du skal være opmærksom på inden du indretter med stole. Det vigtigste råd jeg kan komme med, er at tage stilling til dette på forhånd. F.eks. hvor mange antal stole der skal være, påvirker både ift. antal gæster, men også ift. den samlet indretning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *