Dyr Personlig

Mine personlige tips til, at navngive katte

Vi har altid haft mange katte og i en periode, var der næsten flere katte end mennesker hjemme hos os. Derfor har jeg også skullet navngive en del katte med tiden. For af en eller anden grund, blev det altid min opgave. Da jeg var lille fik kattene navne efter mit yndlings slik, legetøj eller musik, men efterhånden som jeg er blevet ældre, blev det lidt mere seriøse navne der blev tildelt..

Min kat
Min kat “TwoFace” og med efternavnet “Crazy eyes”

Selvom jeg er flyttet hjemmefra og ikke selv har nogle katte hvor jeg bor nu, så er jeg tit hjemmet for at besøge mine forældre som stadigvæk har fire katte. Dem har jeg selvfølgelig også alle sammen navngivet.

3 gode tips til at finde et navn

Det at skulle navngive et kæledyr kan virke lidt ligegyldigt for mange, men jeg synes det har været vigtigt at give vores katte gode og brugbare navne, der passer til deres personlighed. Derfor har jeg selv benyttet mig af følgende retningslinjer.

  • Lær katten og kende inden du navngiver den.
  • Bliv inspireret af dens kendetegn, farve, vaner eller lignende til valg af navnet. Det har især været brugbart for os, da vi i perioder har haft rigtigt mange katte at holde styr på.
  • Lav dit eget system. Hvis du synes det er svært at finde på et navn ud efter f.eks. udsende, så hav et system hvor du benytter dig af blomsternavne, konger eller lignende, så du blot skal tage næste på listen, når der kommer en ny kat til.

Jeg har givet nogle af vores katte ret sjove navne igennem tiden og ikke alle har mine forældre været lige begejstret for, men når de har givet en eneret, så er der jo ikke så meget at stille op! Skrevet i samarbejde med dyrepension fra NorddjursKattepension.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *