Personlig

3 gode grunde til at skifte a-kasse

Langt de fleste danskere er medlem af en a-kasse. Det giver dig en sikkerhed, hvis du mister dit job, så kan du nemlig få dagpenge. Men er du egentlig medlem af den rigtige a-kasse? Her får du tre gode grunde til at skifte a-kasse.

a-kasser-skift

  1. Spar penge

At spare penge er et godt gammeldags argument de fleste kan forstå. Hvis du kan få de samme (eller endnu bedre) services for færre penge, hvorfor så ikke skifte a-kasse med det samme?

Der er faktisk penge at spare ved at skifte a-kasse. Især hvis også er medlem af en fagforening, så kan du med fordel samle begge medlemsskaber ét sted og dermed ofte opnår en række fordele. Hos mange af de “gammeldags” fagforeninger/a-kasser betaler du en meget højere kontingent end hos nogle af de mere moderne. Det skyldes ofte, at disse a-kasse blandt andet har en “strejkekasse”, som skal fyldes op. Dét indbetaler du selvfølgelig til. Prisforskellen kan faktisk være flere tusinde kroner om året.

De politisk uafhængige a-kasser er ofte de billigste, fordi de typisk udelukkende driver a-kasse og en sideløbende fagforening med fokus på at give dig relevante tilbud i forhold til dit job og uddannelse, i stedet for at blande sig politik med hvad dertil hører.

  1. Få målrettede services

Mange moderne a-kasser bliver mere og mere specialiserede i bestemte målgrupper på arbejdsmarkedet. Det kan eksempelvis være a-kasser for selvstændige, a-kasser for funktionærer og flere lignende eksempler. Det betyder også at a-kasserne er begyndt at tilpasse deres services, tilbud og rådgivning sådan er at specifikt bliver specialister i at hjælpe bestemte grupper på arbejdsmarkedet.

Derfor kan det være en fordel for dig at tjekke om du er medlem af den rigtige a-kasse. Er du eksempelvis selvstændig, har du nogle helt særlige behov, da du er i en unik situation i forhold til eksempelvis lønmodtagere. A-kasser som Business Danmark og Virksom, er særligt gode til at målrette deres tilbud til selvstændige.

Ligeledes findes der a-kasser, som er specifikt mod andre grupper og det betyder, at de bedre kan hjælpe dig med karrieresparring, rådgivning og at deres kursus- og uddannelsestilbud er tilpasset præcis til din arbejdssituation.

  1. Udnyt ekstra tilbud

Melder du dig ind i en a-kasse og fagforening, samme sted. Altså hvor begge drives af samme organisation, kan du også få en række tilbud som eksempelvis rabat på forsikringer. Mange a-kasser har nemlig aftaler med andre virksomhed, som at kunne tilbyde ekstra tilbud til deres medlemmer. Det kunne også være tilbud på rejser, billeje eller andet.

Pointen er at når du skal vælge ny a-kasse, kan det også give dig mulighed for at få især billigere forsikringer (en udgift du alligevel har, men som du kan få billigere).

Få et overblik over dine muligheder

Er du blevet i tvivl om du er i den rigtige a-kasse? Eller vil du lige tjekke priserne for en masse a-kasser samtidig? Så klik ind på skift-a-kasse.dk og find din nye a-kasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *